2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular

2016 KPSS Tarih’in ilk 3 Konusu ile ilgili hazırladığımız oldukça orjinal ve kaliteli bu sorulara mutlaka göz atınız. Bilindiği üzere 2014 KPSS’de çıkan tarih soruları herkesi büyük hal kırıklığına yaratmış ve birçok adayın tökezlemesine yol açmıştı.

ÖSYM artık KPSS Tarih’te direkt bilgi isteyen sorular sormaktadır. Bu sebeple hazırlanan sorular da ÖSYM’nin yeni soru sorma yöntemi baz alınarak sorulmuştur.

Soru- 1 : Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya kültür merkezleri içinde en gelişmiş olan ve Orta Asya’nın en eski kültürüdür ?

A) Afanasyova – Anav

B) Karasuk – Tagar

C) Kelteminar – Andronova

D) Tagar – Anav

E) Anav – Afanesyova

Soru- 2 : Aşağıdaki devlet – meclis eşletirmelerinden hangisi yanlıştır ?

A) Peçenekler – Komenton Meclisi
B) Hazarlar – İhtiyar Meclisi
C) Avrupa Hun Devleti – Seçkinler Meclisi
D) Oğuzlar – Tırnek Meclisi
E) Tuna Bulgur Devleti – Nazırlar Meclisi

Soru-3 : Anadolu’yu Keşif Amaçlı ilk Türk akınını gerçekleştiren hükümdar ve devlet aşağıdakilerden hangisidir ?

A) 1.Kılıçarslan – Anadolu Selçuklu Devleti
B) Siemon – Tuna Bulgar Devleti
C) Uldız – Avrupa Hun Devleti
D) Bayan Han – Avarlar
E) Alparslan – Büyük Selçuklu Devleti

Soru-4 : Moğol hakimiyetini kabul eden ilk türk İslam boyu ve devleti aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Çiğil – Peçenekler
B) Yağma Harzemşahlar
C) Karluk – Kırgız 
D) İskitler – Hazarlar
E) Karluk – Anadolu Selçuklu Devleti

Soru- 5: Maniheizmin benimsenmesi sonucu Uygular aşağıdaki ünvanlardan hangisini kullanmaya başlamışlardır ?

A) İlig
b) Kağan
c) Hakan
d) İdikut
e) Ay tengri

Soru- 6 : Aşağıdaki hükümdarlık alametlerinden hangisi İslamiyet’ten sonra kullanılmıştır ?
A) Sorguç
b) Berge
C) Kur
D) Gaşiye
E) Örgin





Soru-7 : Ebul Feth, Hindistan Fatihi, Kudüs Fatihi, Doğunun ve Batının Sultanı ünvanlarını kullanan hükümdarlar sırasıyla aşağıdakilerden hangileridir ?

A ) Alparslan, Gazneli Mahmut, Selahattin Eyyubi, Tuğrul Bey

B) Selahattin Eyyubi, Tuğrul Bey, Alparslan, Gazneli Mahmut

C) Alparslan, Gazneli Mahmut, Tuğrul Bey, Selahattin Eyyubi

D) Alparslan,Tuğrul Bey, Selahattin Eyyubi, Gazneli Mahmut

Soru- 8 : ‘‘ Işıldayan İnci” olarak nitelendirilen yer aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Semerkand
B) Kaşgar
C) Karakurum
D) Buhara
E) Tebriz

Soru- 9 : Orta Asya Türk Devletlerinde düşmanın durumunu öğrenmek için gönderilen keşif birliklerine ne ad verilir ?

A) Yelme
B) Akıncı
C) Sipahi
D) Alemdar
E) Gulam

Soru- 10 : Türkler ” Toprak Ana ” ifadesini aşağıdaki şehirlerden hangisi için kullanmışlardır ?

A) Ordubalık
B) Ötüken
C) Beş Balık
D) Karabalasagun
E) Karakurum

Soru -11 : Tarihçiler tarafından aşağıdaki şehirlerden hangisi için ” Zengin şehir ” ifadesi kullanılmıştır.

A) Buhara
B) Semerkant
C) Kaşgar
D) Nişabur
E) Balasagun

Tarih İçin Her Konuya Özel sorular paylaşmaya devam edecez, Bizi Takipte kalın.

Not: Cevaplar İçin Yorum kısmından İletişime geçebilirsiniz. Herkese Bol Doğrulu Günler…

GÜNCELLEME : Yoğun İstek Üzerine Ve E-Maillere yetişemediğimizden dolayı Cevap Anahtarını buraya bırakıyoruz. Soruları çözdükten sonra kontrol etmeniz sizin açınızdan daha faydalı olacaktır. 2016kpss.net’i takip etmeye devam edin, Kaliteli Soru ve Testleri sizlerle paylaşmaya devam edecez.

CEVAP ANAHTARI

1) D
2) E
3) C
4) C
5) E
6) D
7) A
8) B
9) A
10) B
11) B

Etiketler:

2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular Konusuna 176 Yorum Yapıldı
  1. semsettin kayış diyor ki:

    cevap anahtarı lütfen

  2. iffet diyor ki:

    başka ünitelerle ilgili sorularınız var mı…şükran

  3. iffet diyor ki:

    başka ünitelerle ilgili sorularınız var mı…şükran

  4. esra diyor ki:

    Cevap anahtarı

  5. Filiz diyor ki:

    Cevap anahtari lutfen

  6. kübra anahtari diyor ki:

    Cevap anahtari lutfenn

  7. onur diyor ki:

    cevap anahtarını gönderir misiniz hocam ?

  8. Ali gül diyor ki:

    Cevap anahtarı lütfen

    1. Cevap Anahtarı diyor ki:

      CEVAP ANAHTARI

      1) D
      2) E
      3) C
      4) C
      5) E
      6) D
      7) A
      8) B
      9) A
      10) B
      11) B

  9. Derya birinci diyor ki:

    Bu sorular çok zor derin inşallah böyle ücra yerlerden sormazlar bunları yalnız konunun uzmanları ya da ilgili kişiler bilir. Daha yoruma dayalı genel konulardan sorulsa…! Önemli olan temel bilgi akıl fikir yürütmek mantık uretmek olmalı memur olacağız uzman bilim insanı değil seviyeyi zorlamak stress sıkıntı hayal kırıklığı?

  10. YÜCEL TANKUŞ diyor ki:

    Cevap siklarini yollarmisiniz

  11. Ezgi diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderirseniz sevinirim

  12. Rece diyor ki:

    Sayfanın sonunda ki cevap anahtarı yanlış mı herkes cevap anahtarı sormuş ?

  13. Cengiz diyor ki:

    Cevap anahtarını gonderirmisiniz

  14. Berna diyor ki:

    Cevap anahtarı lutfen

  15. emine diyor ki:

    cvp anahtarını gönderirmisiniz

  16. Kpss diyor ki:

    Ben fen lisesi mezunuyum ve soruları gördükçe sözel okuyanlar için yapılmış bir sınav gibi geliyo haksız mıyım

  17. Emre diyor ki:

    Cevap Anahtarı Lütfen

  18. Bilal diyor ki:

    Cevap anahtarı

  19. elif diyor ki:

    cevap anahtarı lutfen

  20. merve diyor ki:

    Cevap anahtari lutfen

  21. koray küçük diyor ki:

    cevap anahtarını rica edebilir miyim ?

  22. Abbas gündüz diyor ki:

    Cevap anahtarıni alabilirmiyim

  23. sanco diyor ki:

    lutfen cvplarrrr

  24. Zehra arc diyor ki:

    Cevap Anahtarı?

  25. Melek diyor ki:

    Cevap anahtarını gonderirmisiniz

  26. Ebru diyor ki:

    Cevap anahtarı alabilir miyim lütfen

  27. Salih diyor ki:

    Cvb anahtarini alabilir miyim

  28. aslan diyor ki:

    güzel lütfen cevap anahtarı

  29. merve diyor ki:

    Cevap anahtarı alabilirmiyim

  30. Merve diyor ki:

    Cevap anahtari

  31. Ismail diyor ki:

    Cevap anagtari lutfen

  32. Ayse diyor ki:

    Cevap anahtarini ogrenebilirmuyiz

  33. seymen diyor ki:

    bende cevap anahtarını alabilirmiyim ve çıkması muhtemel tarih soruları olunca gönderirmisiniz

  34. Recep DEMİR diyor ki:

    cevaplar.

  35. seda erkan çavuş diyor ki:

    cevap anahtarı gönderir misiniz?

  36. Can diyor ki:

    Cevap anahtarını atabilir misiniz?

  37. Ahmet diyor ki:

    cevap anahtarı

  38. Özcan diyor ki:

    Cevap anahtarı gonderırmısıniz?

  39. Baran diyor ki:

    Cevap anahtarını alabilir miyiz

  40. Harun ŞAHİN diyor ki:

    Cevap anahtari yollarmisiniz lütfen

  41. Özlem diyor ki:

    Cevap anahtarını nereden görebiliriz?

  42. raziye soylu diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz

  43. raziye soylu diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz?

  44. Nurcan diyor ki:

    Cevap anahtarı lutfen

  45. Aybuke diyor ki:

    Cevap anahtarını alabilirmiyim

  46. Songul diyor ki:

    Cevap anahtari yollarmisiniz lütfen

  47. fikriye diyor ki:

    cevapları gönderebilir misiniz?

  48. ferit diyor ki:

    cevaplar

  49. Esen diyor ki:

    Cevaplar?

  50. Zehra turgut diyor ki:

    Cevap anahtarini alabilir miyim. Tarih testinin ilk uc konusu ile ilgili olani

  51. şeyma diyor ki:

    Cevap anahtarını alabilir miyim lütfen .çok tesekkurler

  52. nagihan diyor ki:

    Merhaba cevap anahtarlarini gonderebilir misiniz ?

  53. huri diyor ki:

    Cevap anahtarıni gonderebilir misiniz

  54. zeyda diyor ki:

    Cevap anahtarını gonderebilir misiniz

  55. meryem diyor ki:

    cevap anahtarına nasıl ulaşabiliriz

  56. Yaşar diyor ki:

    Cevap anahtari lütfen…

  57. ayşe yıldız diyor ki:

    cevaplar

  58. nagehan diyor ki:

    Merhaba cevap anahtarlarini gonderebilir misiniz ?

  59. Demet diyor ki:

    cevap anahtarını öğrenebilir miyim Teşekkürler

  60. mukaddes diyor ki:

    Cevap anahtarini gönderir misnz

  61. cansu diyor ki:

    Cevap anahtari

  62. Mehmet diyor ki:

    Cevap anahtarlarını alabilir miyiz? Teşekkürler

  63. yakup okalın diyor ki:

    emeğinize sağlık.. cevap anahtarını gönderir misiniz?

  64. hakki diyor ki:

    Cevapları bende alabilirmiyim ?

  65. yakup diyor ki:

    cvp nedir

  66. yakup diyor ki:

    cvvp

  67. Aylin diyor ki:

    Cevaplar lutfen

  68. ibrahim uzun diyor ki:

    Cevap anahtarı alabilirmiyim?

  69. Berna diyor ki:

    Cevap anahtarı

  70. Büşra diyor ki:

    Cevap anahtarı lütfen :)

  71. gül diyor ki:

    cevapları rica ediyorum hocam. teşekkürler

  72. rukiye diyor ki:

    cevap anahtarini gonderebilir misiniz?

  73. miyase diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderir misiniz.

  74. Aslı diyor ki:

    Cevapları alabilir miyim?

  75. Deniz cengiz diyor ki:

    Süper sorular cvp anahtarını gönderebilir msiniz

  76. Özlem diyor ki:

    Cevapları alabilir miyim lütfen

  77. fzt diyor ki:

    Cevap anahtari alabilir miyim

  78. hasret diyor ki:

    Cevap anahtarı?

  79. zeynep diyor ki:

    Cevapları gönderebilir misiniz ? Emeğinize sağlık teşekkür ederim

  80. konuralp diyor ki:

    Emeginize saglık cevapları gönderirseniz memnun olurum

  81. musacan balder diyor ki:

    Cevaplar lutfen

  82. serap diyor ki:

    cevap anahtarı gönderebilirmisiniz

  83. çiğdem diyor ki:

    cevap anahtarını almak istiyorum

  84. aytül akdeniz diyor ki:

    lütfen soruların cevap anaharlarınıda alabilirmiyim teşekkürler.

  85. ayşe diyor ki:

    cevapları alabilir miyim?

  86. özlem diyor ki:

    Cevapları atabilir misiniz lutfen

  87. hacer diyor ki:

    Hocam cevapları alabilir miyim

  88. cetın diyor ki:

    lütfeeen cevaaaaplaaar

  89. Serap diyor ki:

    Cevapları öğrenebilir miyim rica etsem?

  90. Hakan diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz?

  91. sd diyor ki:

    Cvp anahtarini.alabilir miyim

  92. Semire diyor ki:

    Banada cvplar bi zahmet hocam

  93. sinan demirtaş diyor ki:

    cvp anahtarını gönderebilirmisiniz

  94. buket diyor ki:

    cevap anahtarını alabilir miyim?

  95. tuğba diyor ki:

    cvp anahtarını gönderebilirmisiniz

  96. asiye diyor ki:

    Cewp anahtarını rica etsem teşekkürler……

  97. murat diyor ki:

    cevap anahtarını rica edeblilrmym

  98. gülümser diyor ki:

    cevap kağıdını gönderebilir misiniz?

  99. veli diyor ki:

    Selamün aleyküm, iyi çalışmalar. Hocam cevaplarını bende alabilir miyim? Ve sorular bunlar mı gelir bu sene çok zor olacak o zaman.

  100. nurhan diyor ki:

    CEVAP ANAHTARINI GÖNDEREBİLİR MİSİNİZ ?

  101. Gül yılmaz diyor ki:

    Cevap anahtari lutfen

  102. Btl diyor ki:

    Emeğinize sağlık. Cevap anahtarını gönderirmisiniz

  103. burak diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz?

  104. nesrın diyor ki:

    cevap anahtarını gönderebilirmisiniz.

  105. Aver diyor ki:

    Cvp anahtarı lütfen

  106. Aver diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderirmisiniz?

  107. Manolya diyor ki:

    Cevap anahtari lütfen

  108. tarihask diyor ki:

    cevap anahtarını alablr mym?

  109. didar diyor ki:

    merhaba;
    cvp anahtarını gönderebilr misiniz?

  110. Aylin AK diyor ki:

    cevap anahtarı lutfen :)

  111. Zeynep sevgi diyor ki:

    Cevap anahatarını rica edebılır mıyım

  112. Zeynep diyor ki:

    Cevap anahatarını rıca etsek

  113. İstanbul diyor ki:

    Cvp anahtarı?

  114. cebrail diyor ki:

    çok güzel sorular. cevap anahtarını gönderebilir misiniz?

  115. elcin diyor ki:

    Cevap anahtari lutfen

  116. Ersin diyor ki:

    Yeni sorular ve cevap anahtarı lütfen:)

  117. AYS diyor ki:

    cevap anahtarını gönderir misiniz?

  118. Melis diyor ki:

    Test için teşekkürler, cevapları rica edebilir miyim?

  119. BURCU diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz

  120. Nagehan diyor ki:

    Cevap anahtarlarini gonderebilir misiniz

  121. Ilksen diyor ki:

    Kolay gelsin cevap anahtarini gonderebilirmisiniz?

  122. gamze diyor ki:

    Cvpları gönderirmisiniz

  123. Aysel diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz

  124. müge diyor ki:

    cevap anahtarı gömdrblr msnz teşk.

  125. Merve diyor ki:

    Cevabı bana da iletir misiniz?

  126. Demir diyor ki:

    Cevap anahtarini alabilir miyim

  127. emin diyor ki:

    Cevapları yollabilirmisiniz

  128. Mehmet diyor ki:

    Cvpları alabilir miyim?

  129. munevver diyor ki:

    Cevap anahtatarini gonderebilir misiniz

  130. sinan ılgaz diyor ki:

    Çok faydalı olmuş..cevap anahtarını alabilir miyim?

  131. serkan diyor ki:

    soruların cevaplarını yollayabilir misiniz?

  132. bengü diyor ki:

    cevap anahtarını rica etsem

  133. Pembe diyor ki:

    Cevap anahtarını alabilir mym?

  134. Nazan diyor ki:

    emeklerinize saglik cok guzel sorular tesekkur ederim …

  135. songül koç diyor ki:

    cevap anahtarını alabilirmiyim

    1. Admin Admin diyor ki:

      2016 kpss çıkabilecek tarih soruları başlıklı testin Cevap Anahtarı isteyen herkesin, Yorum yaptığı sırada yazdığı email adresine iletilmiştir. İyi çalışmalar dileriz.

  136. songül koç diyor ki:

    cevapanhtarı güzel kaliteli sorular

  137. yeşim diyor ki:

    Cevap anahtarini alabilirmiyim

  138. Gurhan diyor ki:

    Cevap anahtarını alabilir miyim

  139. Gurhan diyor ki:

    Cevap anahtarını verenilirmisiniz

  140. ahmet diyor ki:

    Cevap anahtarı nı alabilir miyim

  141. zeynept diyor ki:

    cevap anahtarını bende alabilir miyim

  142. ahmet diyor ki:

    Gönderebilir misiniz cevap anahtarını?

  143. erhan diyor ki:

    cevapları gönderirmisiniz

  144. Mahal diyor ki:

    Sağolasınız. Ben de cevap anahtarını isterim. Teşekkür ederim.

  145. Mahal diyor ki:

    Sağlasınız. Ben de cevap anahtarını isterim. Teşekkür ederim.

  146. Aytkn diyor ki:

    Güzel bi test olmus

  147. ayfer diyor ki:

    Cvp anahtari lutfen

  148. Mustafa diyor ki:

    Cevaplari atabilir misiniz ?

    1. Admin Admin diyor ki:

      2016 kpss çıkabilecek tarih soruları başlıklı testin Cevap Anahtarı isteyen herkesin, Yorum yaptığı sırada yazdığı email adresine iletilmiştir. İyi çalışmalar dileriz.

      1. ümit diyor ki:

        cevap anahtarı

      2. özkan diyor ki:

        lütfen banada cvp anahtarını gönderirmisiniz

  149. Selda diyor ki:

    Cevap anahtarini gönderir misiniz?

  150. Enes diyor ki:

    Cevaplari alabilir miyim

  151. İbrahim diyor ki:

    Cevapları bana da gönderir misiniz? Teşekkürler paylaşım için…

  152. özge diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz lütfen

  153. meryem diyor ki:

    Guzel sorular

  154. meryem diyor ki:

    Cok gzl sorular

  155. Songul diyor ki:

    Cevap anahtari gonderebilirmisiniz

    1. Admin Admin diyor ki:

      2016 kpss tarih testi’nin cevap anahtarı mail adresinize gönderilmiştir. İyi çalışmalar dileriz.

  156. Nagehan diyor ki:

    Cevap anahtarini gönderebilir misiniz ?

  157. Bahadir diyor ki:

    Cevabı gönderirmisiniz

  158. Buket kübra diyor ki:

    Cevaplarını gönderir misiniz lütfen?

    1. Admin Admin diyor ki:

      2016 KPSS Tarih soruları cevap anahtarı mail adresinize iletilmiştir.

  159. emine diyor ki:

    cevap anahtarı gönderebilir misiniz?

    1. Admin Admin diyor ki:

      Cevap Anahtarı, Yorum kısmına yazdığınız Mail adresinize gönderilmiştir. Kolay Gelsin.

  160. Merwe diyor ki:

    Cevap anahtarı gönderirimisniz

  161. Busra diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz

    1. Admin Admin diyor ki:

      Mail adresinize Cevap Anahtarı iletilmiştir. İyi çalışmalar.

    2. Yıldırım diyor ki:

      Başka ünitelerle ilgili sorularınız varmı

  162. volkan diyor ki:

    emeğinize sağlık.. cevap anahtarını gönderir misiniz?

  163. onur diyor ki:

    Cevap anahtari gonderebjlir misiniz?

  164. sukran diyor ki:

    Cevap anahtarını gönderebilir misiniz?

    1. Admin Admin diyor ki:

      Mail adresinize Cevap Anahtarı iletilmiştir. İyi çalışmalar.

Sayfa başına git